Andere plaatsen & regio's
Oppervlakte 31 km²
Toerisme Gemiddeld
Klimaat 12°C tot 25°C

Lagos

Lagos is een charmante kuststad in de Algarve, bekend om zijn historische centrum, levendige marina en prachtige kliffen en gouden stranden.

Op vakantie? Bekijk nu de beste deals! Bekijk de beste deals
Regio

Over Lagos

Genesteld aan de zonovergoten zuidkust, waar de Atlantische Oceaan de ruige kliffen ontmoet, ligt een charmante bestemming bekend om zijn historische betekenis en adembenemende natuurlijke schoonheid. Deze plek is een paradijs voor liefhebbers van zee en strand, met een scala aan gouden zandstranden die worden omlijst door indrukwekkende rotsformaties. Bezoekers kunnen zich onderdompelen in de levendige maritieme cultuur, genieten van verse zeevruchten in lokale restaurants, of de geplaveide straatjes verkennen, die getuigen van een rijk verleden. Met een mild klimaat het hele jaar door, is deze bestemming een ideale plek voor allerlei buitenactiviteiten, waaronder surfen, zeilen en golfen, evenals het verkennen van de nabijgelegen grotten en verborgen baaien. Het is een plek waar ontspanning en avontuur hand in hand gaan, waardoor het een perfecte ontsnapping is voor reizigers die op zoek zijn naar een mix van historie, cultuur en natuurlijke wonderen.

Bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden

Praia Dona Ana is een pittoresk strand dichtbij Lagos, bekend om zijn gouden kliffen en helderblauwe water.

Het Museu Municipal de Lagos belicht de lokale geschiedenis en cultuur met archeologische vondsten en kunstwerken.

In 1755 werd Lagos getroffen door een verwoestende aardbeving, gevolgd door een tsunami, die een groot deel van de stad vernietigde.

O Camilo is een geliefd restaurant in Lagos, bekend om zijn authentieke Portugese gerechten en adembenemend uitzicht op de Atlantische Oceaan.

Cataplana de marisco is een populair gerecht uit Lagos, een stoofpotje met een mix van zeevruchten gekookt in een traditionele koperen pan.

Reizen

Openbaar vervoer

In Lagos, een charmante kuststad in de Algarve-regio van Portugal, kunnen bezoekers en inwoners gebruikmaken van een efficiënt openbaar vervoersysteem. Dit systeem omvat bussen die de belangrijkste bezienswaardigheden en stranden verbinden, evenals treindiensten die langs de kust rijden en Lagos met andere steden in de Algarve en de rest van Portugal verbinden. De dienstregeling is aangepast aan de behoeften van zowel de lokale bevolking als toeristen, met extra diensten tijdens de drukke zomermaanden.

Accommodaties

Accommodaties

Bekijk alle deals
Locatie

Locatie

Gelegen aan de zuidkust van het Iberisch Schiereiland, in de Algarve, is deze historische kustplaats bekend om zijn belangrijke rol tijdens de Portugese ontdekkingsreizen. Met zijn pittoreske stranden, dramatische kliffen en een charmant oud stadscentrum, biedt het een mix van natuurlijke schoonheid en cultureel erfgoed. De stad was ooit een vertrekpunt voor ontdekkingsreizigers in de 15e en 16e eeuw en speelt nog steeds een rol als een levendige toeristische bestemming met een rijke maritieme geschiedenis.

Activiteiten

Activiteiten

Ontdek de betoverende grotten en rotsformaties per boot, waarbij je de kans krijgt om verborgen stranden en de beroemde Ponta da Piedade te zien. Voor de avontuurlijke geesten is er surfen op de krachtige golven van de Atlantische Oceaan. Wandel door de charmante geplaveide straatjes, genietend van de historische architectuur en lokale markten. Probeer een stand-up paddleboard-ervaring in de serene wateren van de kustlijn. Sluit de dag af met een ontspannen zonsondergangcruise, terwijl je geniet van de adembenemende uitzichten en misschien zelfs dolfijnen spot.

Tip! Ontdek prachtige stranden, geniet van dolfijnen spotten en proef lokale zeevruchten in charmante kustrestaurants.

Reizen

Reizen in Lagos

Alle reizen in Lagos