Andere plaatsen & regio's
Oppervlakte 741 km²
Toerisme Gemiddeld
Klimaat 17°C tot 22°C

Madeira

Madeira, een weelderige, vulkanische archipel met subtropisch klimaat, staat bekend om zijn wijn, wandelpaden en Laurisilva-bossen.

Op vakantie? Bekijk nu de beste deals! Bekijk de beste deals
Regio

Over Madeira

Gelegen in de diepblauwe Atlantische Oceaan, is deze betoverende bestemming een paradijs voor natuurliefhebbers en avonturiers. Met een landschap dat varieert van weelderige, groene bergen tot ruige kliffen en schilderachtige kustlijnen, biedt het eiland een overvloed aan natuurlijke schoonheid. Bezoekers kunnen genieten van de bloeiende flora in de botanische tuinen, wandelen langs de beroemde levadas (irrigatiekanalen) of de hoogste pieken beklimmen voor adembenemende uitzichten. Het milde klimaat zorgt het hele jaar door voor een perfecte vakantiebestemming, terwijl de lokale keuken, met zijn verse zeevruchten en exotische vruchten, een feest is voor de zintuigen. De unieke cultuur en gastvrije bevolking maken de ervaring compleet, waardoor bezoekers zich meteen thuis voelen in deze oase van rust en schoonheid.

Bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden

Het dichtstbijzijnde strand bij Madeira is Praia Formosa, een pittoresk kiezelstrand in Funchal met prachtige uitzichten en goede faciliteiten.

Het CR7 Museum in Funchal eert Cristiano Ronaldo, Madeira’s voetbalicoon, met trofeeën, memorabilia en interactieve ervaringen.

In 1419 ontdekten Portugese zeevaarders Madeira, wat leidde tot de eerste Europese kolonisatiegolf van het eiland.

Il Gallo d’Oro, gelegen in Funchal, staat bekend om zijn verfijnde interpretaties van Madeireense gerechten, met een Michelinster bekroond en geliefd bij fijnproevers.

Espetada Madeirense, een traditioneel gerecht van gegrild rundvlees op laurierhouten spiesen, vaak geserveerd met milho frito (gebakken maïsmeel).

Reizen

Openbaar vervoer

Het openbaar vervoer op Madeira, een eiland in de Atlantische Oceaan, wordt voornamelijk verzorgd door bussen. De busdiensten, uitgevoerd door bedrijven zoals SAM en Horários do Funchal, verbinden de hoofdstad Funchal met diverse dorpen en bezienswaardigheden over het eiland. De bussen zijn relatief goedkoop en bieden een frequent schema, hoewel de dienstverlening in meer afgelegen gebieden beperkter kan zijn. Voor toeristen zijn er speciale pasjes beschikbaar die onbeperkt reizen mogelijk maken.

Accommodaties

Accommodaties

Bekijk alle deals
Locatie

Locatie

Gelegen in de Noord-Atlantische Oceaan, is deze archipel een autonome regio die bekend staat om zijn weelderige landschappen, subtropisch klimaat en steile kliffen. De eilanden werden in de 15e eeuw ontdekt door Portugese ontdekkingsreizigers en zijn sindsdien een belangrijke tussenstop geweest voor schepen die de Atlantische Oceaan oversteken. De hoofdstad, gelegen op het grootste eiland, is een mengeling van historische architectuur en moderne ontwikkelingen, omringd door uitgestrekte wijngaarden die de beroemde versterkte wijn produceren.

Activiteiten

Activiteiten

Ontdek de weelderige Laurisilva-bossen, een UNESCO Werelderfgoed, door te wandelen langs de levadas, unieke irrigatiekanalen die door het landschap kronkelen. Avonturiers kunnen de piek van Pico do Arieiro beklimmen voor adembenemende uitzichten of paragliden voor een vogelperspectief op de ruige kustlijn. Walvissen en dolfijnen spotten is een must-do activiteit, waarbij je deze majestueuze dieren in hun natuurlijke habitat kunt zien. Voor een culturele ervaring, bezoek de kleurrijke markten en proef de lokale delicatessen, zoals de beroemde wijn. Ontspannen kan in de natuurlijke zwembaden gevormd door vulkanische rotsen, een unieke manier om te genieten van de Atlantische Oceaan.

Tip! Ontdek levada-wandelingen, proef lokale poncha en bewonder walvissen en dolfijnen tijdens een boottocht.