Andere plaatsen & regio's
Oppervlakte 76 km²
Toerisme Gemiddeld
Klimaat 18°C tot 25°C

Funchal

Funchal, de hoofdstad van Madeira, staat bekend om zijn milde klimaat, historische architectuur en weelderige botanische tuinen.

Op vakantie? Bekijk nu de beste deals! Bekijk de beste deals
Regio

Over Funchal

Genesteld tussen de glinsterende blauwe wateren van de Atlantische Oceaan en de groene, ruige heuvels, ligt een charmante stad waar de geur van bloeiende bloemen en de zoute zeelucht zich vermengen. Deze bestemming is een paradijs voor liefhebbers van subtropische klimaten en biedt een rijke mix van historische architectuur, kleurrijke markten en ontspannen kustpromenades. Bezoekers kunnen zich vergapen aan de prachtige botanische tuinen, genieten van de lokale Madeirawijn en de traditionele borduurwerken bewonderen. De kabelbaan biedt een adembenemend uitzicht over de terracottadaken en de uitgestrekte oceaan, terwijl de schilderachtige oude stad uitnodigt tot het verkennen van smalle straatjes en gezellige cafés. Het is een plek waar de cultuur net zo levendig is als het landschap, ideaal voor reizigers die op zoek zijn naar een mix van ontspanning en avontuur.

Bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden

Het Praia Formosa-strand, met kiezelstenen en zwart zand, ligt dicht bij Funchal en is populair bij zowel toeristen als locals.

Het CR7 Museum eert Cristiano Ronaldo’s voetbalcarrière met trofeeën, memorabilia en interactieve ervaringen in zijn geboortestad Funchal, Madeira.

In 1508 werd Funchal, gelegen op het eiland Madeira, de status van stad verleend door koning Manuel I van Portugal.

Il Gallo d’Oro, bekroond met Michelinsterren, staat bekend om zijn verfijnde interpretaties van Madeiraanse en Iberische gerechten, een ware culinaire ervaring in Funchal.

Een populair gerecht uit Funchal is Espetada Madeirense, gegrilde vleesspiezen van rundvlees gemarineerd in knoflook, zout, laurier en wijn, traditioneel geserveerd op laurierstokken.

Reizen

Openbaar vervoer

In Funchal, de hoofdstad van het Portugese eiland Madeira, bestaat het openbaar vervoer voornamelijk uit een netwerk van bussen, bekend als ‘Horários do Funchal’. Deze bussen verbinden diverse wijken van de stad met elkaar en strekken zich ook uit tot de omliggende gebieden. De dienstregeling is afgestemd op zowel de behoeften van de lokale bevolking als toeristen. Daarnaast zijn er kabelbanen die bezoekers naar hoger gelegen attracties zoals Monte brengen, en taxi’s zijn ruim beschikbaar voor meer persoonlijk vervoer.

Accommodaties

Accommodaties

Bekijk alle deals
Locatie

Locatie

Gelegen op een eiland in de Atlantische Oceaan, is deze stad de hoofdstad van een archipel die bekend staat om zijn milde klimaat en weelderige landschappen. De stad ligt in een natuurlijke amfitheaterachtige vallei, met uitzicht op een diepblauwe zee en omringd door groene bergen. Het is een plek met een rijke ontdekkingsgeschiedenis, waar beroemde ontdekkingsreizigers ooit hun schepen aanmeerden. De mix van traditionele architectuur en moderne ontwikkelingen weerspiegelt zijn historische rol als een belangrijke tussenstop tussen de Nieuwe en de Oude Wereld.

Activiteiten

Activiteiten

Ontdek de kleurrijke Mercado dos Lavradores, een bruisende markt waar je verse producten en lokale specialiteiten vindt. Bewonder de prachtige botanische tuinen met een diversiteit aan exotische flora. Maak een ontspannen rit met de kabelbaan voor een adembenemend uitzicht over de stad en de oceaan. Verken de historische binnenstad met zijn charmante straatjes en bezoek de indrukwekkende kathedraal. Sluit de dag af met een traditionele poncha in een van de gezellige bars.

Tip! Ontdek de kleurrijke Mercado dos Lavradores, proef Madeira-wijn en geniet van een ritje met de kabelbaan.

Reizen

Reizen in Funchal

Alle reizen in Funchal