Andere plaatsen & regio's
Oppervlakte 100,05 km²
Toerisme Gemiddeld
Klimaat 10°C tot 18°C°C

Lissabon

Lissabon, Portugal’s hoofdstad, biedt rijke geschiedenis, levendige cultuur, schilderachtige uitzichten en een bruisend nachtleven langs de Taag.

Op vakantie? Bekijk nu de beste deals! Bekijk de beste deals
Regio

Over Lissabon

Genesteld aan de rand van de Atlantische Oceaan, is deze charmante Europese hoofdstad een labyrint van kronkelende straatjes, historische gebouwen en levendige pleinen. De stad is beroemd om zijn pittoreske uitzichten, gele trams die door heuvelachtige straten navigeren, en een architectuur die verhalen vertelt van een rijke maritieme geschiedenis. Bezoekers worden verleid door de melancholische klanken van de traditionele Fado-muziek, die door de oude wijken galmt, en de geur van verse pastéis de nata die uit lokale bakkerijen komt. De stad biedt een mix van traditionele winkels en moderne boetieks, terwijl de nachten tot leven komen met een bruisend nachtleven. Met zijn milde klimaat het hele jaar door, is deze bestemming een perfecte mix van cultuur, gastronomie en ontspanning, waardoor het een onweerstaanbare stop is voor elke reiziger die op zoek is naar de ziel van het Iberisch schiereiland.

Bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden

Het strand van Cascais is een populaire keuze dichtbij Lissabon, bekend om zijn gouden zand en levendige sfeer.

Het Museu Calouste Gulbenkian herbergt een indrukwekkende collectie kunst, van oudheid tot moderne werken, in een serene omgeving.

In 1755 werd Lissabon getroffen door een verwoestende aardbeving, gevolgd door een tsunami en branden, wat leidde tot de bijna volledige herbouw van de stad.

Solar dos Presuntos staat bekend om zijn authentieke Portugese keuken en is een van de populairste restaurants in Lissabon.

Bacalhau à Brás, een gerecht met stukjes gezouten kabeljauw, aardappel, ui en ei, is een klassieker uit de Portugese keuken, geliefd in Lissabon.

Reizen

Openbaar vervoer

Het openbaar vervoer in Lissabon biedt een divers netwerk van metro’s, trams, bussen en treinen. De vier metrolijnen zijn efficiënt voor snelle verplaatsingen door de stad, terwijl de iconische gele trams, waaronder Tram 28, een schilderachtige route door historische wijken bieden. Bussen en trams vullen de gaten waar de metro niet komt en treinen verbinden Lissabon met voorsteden en nabijgelegen steden zoals Sintra en Cascais. Kaartjes zijn universeel en kunnen worden gekocht of opgeladen met de handige Viva Viagem-kaart.

Accommodaties

Accommodaties

Bekijk alle deals
Locatie

Locatie

Gelegen aan de westkust van het Iberisch Schiereiland, aan de monding van de rivier de Taag, ligt deze historische hoofdstad die bekend staat om zijn charme, levendige cultuur en rijke verleden. De stad is een lappendeken van pittoreske wijken, waarvan sommige op heuvels zijn gebouwd, wat zorgt voor adembenemende uitzichten over de Atlantische Oceaan. Het is een plek waar oude trammetjes door smalle straatjes rinkelen en waar monumenten uit de tijd van de grote ontdekkingsreizen de gloriedagen van het maritieme rijk weerspiegelen.

Activiteiten

Activiteiten

Ontdek de historische tram 28, die door pittoreske wijken kronkelt en een levendige rit biedt. Bezoek de toren van Belém, een iconisch monument dat een prachtig uitzicht over de Taag biedt. Verken de sfeervolle wijk Alfama, bekend om zijn fadohuizen en smalle straatjes. Geniet van de zonsondergang bij het Padrão dos Descobrimentos, een indrukwekkend monument aan de waterkant. Sluit de dag af met een proeverij van lokale gerechten en wijnen in de bruisende Mercado da Ribeira.

Tip! Verken historische tramlijn 28, proef pastéis de nata en bewonder de Torre de Belém.

Reizen

Reizen in Lissabon

Alle reizen in Lissabon