Andere plaatsen & regio's
Oppervlakte 116,5 km²
Toerisme Gemiddeld
Klimaat 17°C tot 24°C

Calheta

Calheta, gelegen op Madeira, staat bekend om zijn zandstranden, zonnig klimaat, suikerrietproductie en schilderachtige berglandschappen.

Op vakantie? Bekijk nu de beste deals! Bekijk de beste deals
Regio

Over Calheta

Gelegen aan de zuidwestkust, biedt deze bestemming een charmante mix van zonovergoten stranden en groene bergen. Het is een paradijs voor liefhebbers van watersporten en wandelaars, met kristalhelder water en pittoreske wandelpaden die door de natuurlijke schoonheid van het landschap slingeren. De jachthaven trekt zeilers en vissers aan, terwijl de lokale gastronomie, met zijn verse zeevruchten en traditionele gerechten, een feest is voor fijnproevers. De rustige sfeer maakt het een ideale plek voor diegenen die willen ontsnappen aan de drukte van het stadsleven en zich willen onderdompelen in een authentieke en ontspannen omgeving.

Bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden

Het zandstrand Praia da Calheta is een populaire keuze, gelegen aan de zuidwestkust van Madeira.

Het Mudas Museum, ook bekend als het Museum voor Hedendaagse Kunst van Madeira, biedt een indrukwekkende collectie moderne kunst in een architectonisch opvallend gebouw.

Calheta, opgericht in 1430, is een van de oudste parochies op het eiland Madeira en staat bekend om zijn suikerrietproductie en pittoreske landschappen.

Het populairste restaurant in Calheta dat typisch Portugees eten serveert, is vaak onderhevig aan persoonlijke voorkeuren, maar Naye Pizzeria staat bekend om zijn lokale gerechten en gastvrijheid.

Een populair gerecht uit Calheta is ‘Espetada’, een traditionele Madeiraans gerecht van gegrild vleesspiesjes, vaak geserveerd met milho frito (gebakken maïsmeel) en salade.

Reizen

Openbaar vervoer

In Calheta, een pittoreske gemeente op het eiland Madeira, Portugal, kunnen bezoekers gebruikmaken van een netwerk van openbaar vervoer dat voornamelijk bestaat uit bussen. Deze bussen, geëxploiteerd door bedrijven zoals Rodoeste, verbinden de verschillende parochies van Calheta met elkaar en met andere belangrijke bestemmingen op het eiland, zoals de hoofdstad Funchal. De dienstregeling is aangepast aan de behoeften van zowel de lokale bevolking als toeristen, met frequentere diensten tijdens piekuren en populaire reistijden.

Accommodaties

Accommodaties

Bekijk alle deals
Locatie

Locatie

Gelegen op het zonnige, zuidwestelijke deel van een vulkanisch eiland in de Atlantische Oceaan, is deze pittoreske kustplaats bekend om haar gouden zandstranden en beschutte jachthaven. Het gebied geniet van een mild klimaat en is omgeven door bananenplantages en suikerrietvelden, wat getuigt van zijn agrarische verleden. De plaats heeft een rijke maritieme geschiedenis, die teruggaat tot de 15e eeuw toen de eerste Europese ontdekkingsreizigers arriveerden, en heeft zich ontwikkeld tot een populaire bestemming voor toeristen die op zoek zijn naar ontspanning en natuurlijke schoonheid.

Activiteiten

Activiteiten

In deze charmante kustplaats kunnen bezoekers genieten van walvisspotten op de diepblauwe Atlantische Oceaan, waarbij ze kans maken op het zien van dolfijnen en majestueuze walvissen. Liefhebbers van het buitenleven kunnen de levada-wandelingen verkennen, pittoreske routes langs traditionele irrigatiekanalen die door adembenemende landschappen slingeren. Voor een ontspannen dag kunnen gasten de gouden zandstranden bezoeken, perfect voor zonnebaden en zwemmen in het heldere water. Kunstenaars en cultuurfans zullen de lokale kunstgalerijen waarderen, waar werken van regionale kunstenaars worden tentoongesteld. Tot slot biedt de regio ook proeverijen van de lokale Madeira-wijn, een unieke ervaring voor fijnproevers.

Tip! Ontdek prachtige zandstranden, geniet van walvistochten en proef de lokale Madeira-wijn bij schilderachtige wijngaarden.

Reizen

Reizen in Calheta

Alle reizen in Calheta