Andere plaatsen & regio's
Oppervlakte Caniço heeft een oppervlakte van ongeveer 11,99 km².
Toerisme Gemiddeld
Klimaat 18°C tot 25°C

Caniço

Caniço, een pittoreske kustplaats op Madeira, staat bekend om zijn adembenemende uitzichten, levendige cultuur en toegang tot prachtige natuurlijke zwembaden.

Op vakantie? Bekijk nu de beste deals! Bekijk de beste deals
Regio

Over Caniço

Gelegen aan de zuidoostkust van een betoverend eiland, bekend om zijn weelderige groene landschappen en azuurblauwe wateren, is deze charmante bestemming een paradijs voor liefhebbers van rust en natuur. Met een mild klimaat het hele jaar door, biedt het plaatsje een mix van moderne voorzieningen en traditionele charme. Bezoekers kunnen genieten van pittoreske wandelingen langs de kustlijn, duiken in de kristalheldere zee of ontspannen in een van de vele uitstekende restaurants die lokale specialiteiten serveren. De nabijheid van natuurreservaten en de mogelijkheid om walvissen en dolfijnen te spotten, maken het een ideale locatie voor natuurliefhebbers en avonturiers.

Bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden

Het Praia dos Reis Magos is een populair kiezelstrand in Caniço, Madeira, ideaal voor een dagje aan de zee.

Het Museu da Baleia (Walvismuseum) in Caniço, Madeira, belicht de geschiedenis van de walvisvangst en de mariene biodiversiteit.

In Caniço, een parochie op het eiland Madeira, stortte in april 2019 een toeristenbus neer, waarbij 29 Duitse toeristen om het leven kwamen.

Het populairste restaurant in Caniço dat typisch Portugees eten serveert, is waarschijnlijk A Lareira Portuguesa met zijn authentieke Madeiraanse keuken.

Een populair gerecht uit Caniço, een stad op het eiland Madeira, is Espetada Madeirense, gegrilde vleesspiezen van rundvlees gemarineerd in knoflook en wijn.

Reizen

Openbaar vervoer

In Caniço, een stadje op het eiland Madeira, wordt het openbaar vervoer voornamelijk verzorgd door bussen. De lokale busdienst, uitgevoerd door SAM (Sociedade de Automóveis da Madeira), verbindt Caniço met de hoofdstad Funchal en andere nabijgelegen locaties. De dienstregeling is aangepast aan de behoeften van zowel de lokale bevolking als toeristen, met frequentere diensten tijdens piekuren. Tickets kunnen aan boord worden gekocht en er zijn verschillende pasopties beschikbaar voor langere verblijven.

Accommodaties

Accommodaties

Bekijk alle deals
Locatie

Locatie

Gelegen op het bloemeneiland in de Atlantische Oceaan, is deze charmante kustplaats een rustige voorstad van de hoofdstad, genesteld op een heuvelachtig landschap met adembenemende uitzichten over de oceaan. Het is een populaire bestemming voor liefhebbers van natuur en rust, bekend om zijn subtropische klimaat en weelderige vegetatie. Historisch gezien was het een agrarisch centrum, maar het heeft zich ontwikkeld tot een aantrekkelijke plek voor toeristen en residenten die op zoek zijn naar een mildere en meer serene omgeving dan de bruisende hoofdstad, die slechts een korte rit verwijderd is.

Activiteiten

Activiteiten

In deze charmante kustplaats kun je genieten van een duikexcursie om de rijke onderwaterwereld te verkennen, of een ontspannen dag doorbrengen op de pittoreske Praia dos Reis Magos. Wandelliefhebbers kunnen de levada’s volgen, traditionele irrigatiekanalen omgeven door weelderige natuur. Voor een panoramisch uitzicht is een bezoek aan de Ponta do Garajau met zijn indrukwekkende Christusbeeld een must. Avonturiers kunnen paragliden om de adembenemende kustlijn vanuit de lucht te bewonderen.

Tip! Verken kleurrijke onderwaterwerelden tijdens een snorkelavontuur in de kristalheldere Atlantische Oceaan.

Reizen

Reizen in Caniço

Alle reizen in Caniço