Andere plaatsen & regio's
Oppervlakte Santo António da Serra is een plaats en parochie in Portugal, maar ik heb geen specifieke informatie over de oppervlakte van deze locatie. Om het exacte getal en de eenheid te geven, zou ik toegang moeten hebben tot actuele gegevensbronnen. Aangezien mijn training gegevens tot 2023 bevatten en ik geen real-time toegang heb tot databases of geografische informatie, kan ik deze vraag niet direct beantwoorden. Ik raad aan om lokale bronnen of geografische databases te raadplegen voor de meest accurate en recente informatie over de oppervlakte van Santo António da Serra.
Toerisme Gemiddeld
Klimaat 15°C tot 20°C

Santo Antonio da Serra

Santo Antonio da Serra, gelegen op Madeira, staat bekend om zijn weelderige natuur, traditionele markt en charmante landelijke sfeer.

Op vakantie? Bekijk nu de beste deals! Bekijk de beste deals
Regio

Over Santo Antonio da Serra

Verscholen tussen weelderige groene heuvels en frisse berglucht, biedt deze charmante bestemming een ontsnapping aan de drukte van het dagelijks leven. Met zijn schilderachtige landschappen, traditionele architectuur en rustige sfeer is het een paradijs voor liefhebbers van natuur en rust. Wandelaars en golfers vinden hier hun gading, terwijl de lokale markt en de jaarlijkse festivals een authentieke culturele ervaring bieden. De omgeving staat bekend om zijn prachtige tuinen en parken, die een diversiteit aan flora tentoonstellen, en biedt een serene achtergrond voor een ontspannen vakantie of een actieve ontdekkingstocht.

Bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden

Het dichtstbijzijnde strand bij Santo António da Serra is Praia de Machico, een zandstrand omgeven door een schilderachtige baai op Madeira.

Het Quinta do Santo da Serra Museum biedt een blik op de lokale geschiedenis en cultuur, omgeven door prachtige tuinen.

Santo Antonio da Serra, bekend om zijn natuur en golfbanen, was ooit een rustplaats voor reizigers tussen Machico en Santana op Madeira in de 19e eeuw.

Het populairste restaurant in Santo Antonio da Serra dat typisch Portugees eten serveert, is waarschijnlijk Quinta do Fogo.

Een populair gerecht uit Santo Antonio da Serra is ‘Espetada Madeirense’, gegrilde vleesspiezen van rundvlees op laurierstokken, vaak geserveerd met milho frito (gebakken maïsmeel).

Reizen

Openbaar vervoer

Het openbaar vervoer in Santo Antonio da Serra, een pittoresk dorpje op het eiland Madeira, wordt voornamelijk verzorgd door bussen. Deze bussen verbinden het dorp met grotere steden zoals Funchal, de hoofdstad van Madeira, en bieden een betrouwbare, zij het soms beperkte dienstregeling. Reizigers kunnen genieten van de schilderachtige routes door de weelderige, groene landschappen van het eiland. Voor specifieke tijden en routes is het raadzaam om de lokale busdienstregelingen te raadplegen of bij de lokale bevolking navraag te doen.

Accommodaties

Accommodaties

Bekijk alle deals
Locatie

Locatie

Gelegen op het eiland Madeira, in de archipel van dezelfde naam in de Atlantische Oceaan, bevindt deze locatie zich op een hoogvlakte omgeven door weelderige bossen en tuinen. Bekend om zijn rustige sfeer en landelijke charme, is het een plek waar bezoekers kunnen genieten van wandelingen langs levada’s (irrigatiekanalen) en traditionele markten. De geschiedenis gaat terug tot de ontdekking van het eiland in de 15e eeuw, waarbij de regio zich ontwikkelde tot een toevluchtsoord voor degenen die de koelere lucht en natuurlijke schoonheid zochten, weg van de drukkere kustgebieden.

Activiteiten

Activiteiten

In dit charmante dorpje kun je genieten van een schilderachtige wandeling door de weelderige tuinen van Quinta da Junta, waar de diversiteit aan flora en fauna je zintuigen prikkelt. Golfliefhebbers kunnen hun hart ophalen op de uitdagende banen met adembenemende uitzichten. Voor de avonturiers zijn er paardrijtochten door de groene heuvels, een unieke manier om de natuurlijke schoonheid te verkennen. Lokale markten bieden een kans om verse producten en handgemaakte souvenirs te kopen, terwijl de jaarlijkse festivals een diepe duik bieden in de lokale cultuur en tradities, compleet met authentieke gerechten en levendige muziek.

Tip! Ontdek lokale markten, geniet van golfen met uitzicht en wandel door weelderige laurierbossen.

Reizen

Reizen in Santo Antonio da Serra

Alle reizen in Santo Antonio da Serra