Andere plaatsen & regio's
Oppervlakte 241,3 km²
Toerisme Gemiddeld
Klimaat 10°C tot 19°C

Guimarães

Guimarães, de geboorteplaats van Portugal, staat bekend om zijn rijke geschiedenis, middeleeuwse architectuur en historische centrum, een UNESCO-werelderfgoed.

Op vakantie? Bekijk nu de beste deals! Bekijk de beste deals
Regio

Over Guimarães

In het hart van een historisch rijke regio ligt een charmante bestemming die bekend staat als de geboorteplaats van een natie. Deze stad ademt geschiedenis uit met zijn goed bewaarde middeleeuwse centrum, dat door UNESCO is erkend als Werelderfgoed. Bezoekers kunnen zich vergapen aan de indrukwekkende kasteelruïnes, de statige hertogelijke paleizen en de schilderachtige geplaveide straatjes. Het traditionele handwerk en de authentieke Portugese keuken zijn hier volop te vinden, terwijl de jaarlijkse culturele evenementen en festivals zorgen voor een levendige sfeer. Het is een plek waar verleden en heden naadloos samenvloeien, waardoor het een onmisbare bestemming is voor liefhebbers van cultuur en geschiedenis.

Bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden

Het dichtstbijzijnde strand vanuit Guimarães is in Póvoa de Varzim, ongeveer 50 km weg, met een sfeervolle kustlijn en goede voorzieningen.

Het Alberto Sampaio Museum, gelegen in het historische centrum van Guimarães, herbergt religieuze kunst en artefacten uit de regio.

Guimarães staat bekend als de geboorteplaats van Portugal, waar in de 12e eeuw Afonso Henriques, de eerste koning van Portugal, zijn onafhankelijkheid uitriep.

Het populairste restaurant in Guimarães dat typisch Portugese gerechten serveert, is vaak A Cozinha por António Loureiro, bekend om zijn moderne interpretatie van traditionele keuken.

Een populair gerecht uit Guimarães is Bacalhau à Minhota, een traditionele bereiding van kabeljauw met uien, aardappelen en paprika’s, vaak geserveerd met olijfolie en knoflook.

Reizen

Openbaar vervoer

In Guimarães, Portugal, biedt het openbaar vervoer een netwerk van stadsbussen, bekend als TUG (Transportes Urbanos de Guimarães), die verschillende wijken en nabijgelegen gebieden verbinden. De dienstregeling is afgestemd op de behoeften van zowel lokale inwoners als toeristen, met routes die belangrijke bezienswaardigheden, winkelgebieden en woonwijken bedienen. Voor langere afstanden is er een treinstation dat Guimarães verbindt met grotere steden zoals Porto. Kaartjes zijn betaalbaar en kunnen aan boord of bij verkooppunten gekocht worden.

Accommodaties

Accommodaties

Bekijk alle deals
Locatie

Locatie

Gelegen in het noordwesten van het Iberisch Schiereiland, ligt deze historische stad die vaak wordt beschouwd als de wieg van een natie, vanwege zijn cruciale rol in de vorming van de identiteit en onafhankelijkheid van het land. Het is genesteld in een vallei, omringd door heuvels, en staat bekend om zijn goed bewaarde middeleeuwse centrum, dat door UNESCO is erkend als Werelderfgoed. De stad is rijk aan historische monumenten, waaronder een imposant kasteel en een paleis dat de verhalen vertelt van de vroege monarchie en de strijd om soevereiniteit.

Activiteiten

Activiteiten

Ontdek de geboorteplaats van een natie door een bezoek te brengen aan het imposante kasteel, waar je de middeleeuwse geschiedenis kunt inademen. Wandel door de charmante oude stad met zijn geplaveide straatjes en traditionele huizen. Bewonder de pracht van het Paleis van de Hertogen van Bragança, een uniek architectonisch monument. Verlies jezelf in de serene tuinen van de berg Penha, bereikbaar via een schilderachtige kabelbaan, en geniet van het panoramische uitzicht. Sluit je dag af met een culturele ervaring in het Vila Flor Cultureel Centrum, waar kunst en voorstellingen samenkomen.

Tip! Bezoek het historische kasteel, ontdek de oude stad en geniet van traditionele Minho-gerechten.

Reizen

Reizen in Guimarães

Alle reizen in Guimarães