Andere plaatsen & regio's
Oppervlakte 319 km²
Toerisme Hoog
Klimaat 10°C tot 20°C

Sintra

Sintra, een schilderachtige Portugese regio, staat bekend om zijn weelderige heuvels, historische paleizen en romantische architectuur, omgeven door mystieke bossen.

Op vakantie? Bekijk nu de beste deals! Bekijk de beste deals
Regio

Over Sintra

Verscholen tussen weelderige bossen en heuvels ligt een sprookjesachtige bestemming, beroemd om zijn romantische paleizen, betoverende tuinen en nevelige landschappen. Deze plek is een ware schatkamer van historische rijkdom, waar bezoekers kunnen dwalen door de kleurrijke zalen van een Moors kasteel, zich kunnen vergapen aan de extravagante architectuur van een paleis dat rechtstreeks uit een koninklijk sprookje lijkt te komen, en kunnen verdwalen in de geheime gangen en weelderige vegetatie van een mystieke Quinta. De combinatie van natuurlijke schoonheid en architectonische wonderen maakt deze bestemming tot een onmisbare halte voor liefhebbers van cultuur, geschiedenis en natuur.

Bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden

Praia da Adraga, bekend om zijn indrukwekkende kliffen en natuurlijke schoonheid, ligt dicht bij Sintra en is een must-visit voor strandliefhebbers.

Het Paleis van Pena, een sprookjesachtig kasteel, biedt een mix van architecturale stijlen en adembenemende uitzichten, een must-see attractie in Sintra.

In Sintra staat het kleurrijke Palácio Nacional da Pena, een 19e-eeuws romantisch kasteel gebouwd op de ruïnes van een middeleeuws klooster.

Incomum by Luís Santos staat bekend om zijn moderne interpretatie van traditionele Portugese gerechten, geliefd bij zowel locals als bezoekers in Sintra.

Een populair gerecht uit Sintra is Travesseiro, een zoet bladerdeeggebakje gevuld met amandelcrème, vaak genuttigd als snack of dessert.

Reizen

Openbaar vervoer

Sintra, een pittoreske stad nabij Lissabon, biedt een efficiënt openbaar vervoersysteem dat toeristen en inwoners verbindt met de belangrijkste bezienswaardigheden. De treinen van CP (Comboios de Portugal) verbinden Lissabon met Sintra, terwijl lokale bussen, zoals Scotturb, routes aanbieden naar attracties zoals het Palácio Nacional de Sintra, Castelo dos Mouros en Palácio da Pena. Trams en toeristische bussen zijn ook beschikbaar voor een schilderachtige rit door de stad en haar omgeving.

Accommodaties

Accommodaties

Bekijk alle deals
Locatie

Locatie

Genesteld in de uitlopers van de Serra de Sintra, een klein uur rijden ten noordwesten van Lissabon, ligt een schilderachtige locatie bekend om zijn weelderige heuvels, koel klimaat en nevelige bossen. Deze plek, rijk aan geschiedenis, is sinds de oudheid een toevluchtsoord voor koninklijken en adel, wat geresulteerd heeft in een landschap bezaaid met extravagante paleizen, weelderige landhuizen en betoverende tuinen. De Moorse en Manuelijnse architectuur getuigen van een verleden waarin culturen samensmolten, wat deze locatie tot een UNESCO Werelderfgoed heeft gemaakt.

Activiteiten

Activiteiten

Ontdek een sprookjesachtig paleis met kleurrijke torens en exotische tuinen, waar je door de geschiedenis wandelt en romantische architectuur bewondert. Wandel door een mysterieus park met verborgen grotten en kabbelende beekjes, omgeven door weelderig groen. Beklim een eeuwenoude Moorse vesting op een heuveltop en geniet van een adembenemend uitzicht over het omliggende landschap. Verken een betoverend landhuis vol met intrigerende artefacten en een rijke decoratie. Sluit je dag af met een traditionele zoetigheid in een charmant dorpje, waar de tijd lijkt stil te staan tussen de smalle, kronkelende straatjes.

Tip! Bezoek sprookjesachtige paleizen, verken weelderige tuinen en wandel door historische kastelen met adembenemende uitzichten.

Reizen

Reizen in Sintra

Alle reizen in Sintra