Andere plaatsen & regio's
Oppervlakte 1,5 km²
Toerisme Gemiddeld
Klimaat 15°C tot 20°C

Furnas (São Miguel Island)

Furnas, gelegen op São Miguel in de Azoren, staat bekend om zijn thermale bronnen, weelderige botanische tuinen en betoverende vulkanische landschappen.

Op vakantie? Bekijk nu de beste deals! Bekijk de beste deals
Regio

Over Furnas (São Miguel Island)

Verscholen tussen weelderige heuvels en rijke vegetatie ligt een charmante bestemming bekend om zijn thermale baden en een prachtig meer. Deze plek, een ware oase van rust en natuurlijke schoonheid, trekt bezoekers aan die op zoek zijn naar ontspanning en avontuur. De geothermische activiteit is hier duidelijk zichtbaar door de stomende fumarolen en kokende modderpoelen, die een uniek landschap creëren. Lokale restaurants bieden de kans om traditionele gerechten te proeven die gekookt zijn met behulp van de aardwarmte. Het gebied staat ook bekend om zijn weelderige botanische tuinen, die een rijke verscheidenheid aan flora herbergen, en de warmwaterbronnen die een heilzame werking hebben. Wandelaars en natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen met de vele paden die door dit fascinerende landschap slingeren, waarbij elke bocht een nieuw, adembenemend uitzicht biedt.

Bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden

Het dichtstbijzijnde strand bij Furnas op São Miguel is Ribeira Quente, een pittoresk vissersdorpje met een charmant strand genaamd Praia do Fogo.

Het Terra Nostra Park herbergt een museum gewijd aan de natuurlijke schoonheid en geothermische wonderen van Furnas, gelegen op São Miguel in de Azoren.

In Furnas, bekend om zijn geothermische activiteit, werd in de 19e eeuw het Terra Nostra Park aangelegd, een botanische tuin met een thermaalbad.

Het populairste restaurant in Furnas dat typisch Portugees eten serveert, is waarschijnlijk Terra Nostra Garden Restaurant, bekend om zijn lokale gerechten en cozido das Furnas.

Een populair gerecht uit Furnas is Cozido das Furnas, een stoofpot van verschillende soorten vlees en groenten, langzaam gegaard in de geothermische hitte van vulkanische bronnen.

Reizen

Openbaar vervoer

Het openbaar vervoer in Furnas, gelegen op het eiland São Miguel in de Azoren, Portugal, wordt voornamelijk verzorgd door regionale busdiensten. Deze bussen verbinden Furnas met andere belangrijke locaties op het eiland, zoals Ponta Delgada, de grootste stad en economisch centrum. De dienstregeling is echter beperkt, met een lagere frequentie dan in stedelijke gebieden. Bezoekers kunnen het beste de tijdschema’s vooraf controleren en eventueel een auto huren voor meer flexibiliteit bij het verkennen van de regio.

Accommodaties

Accommodaties

Bekijk alle deals
Locatie

Locatie

Gelegen in de weelderige, vulkanische archipel van de Azoren, bevindt deze locatie zich in een vallei rijk aan geothermische activiteit, bekend om zijn warmwaterbronnen en fumarolen. Het dorp is genesteld aan de oevers van een meer dat gevormd is in de krater van een slapende vulkaan. De geschiedenis van deze plek is diep verweven met de vulkanische oorsprong, wat terug te zien is in de unieke kookmethodes die gebruikmaken van de aardwarmte en de therapeutische baden die al sinds de 18e eeuw bezoekers trekken.

Activiteiten

Activiteiten

In dit charmante gebied kun je ontspannen in geothermische warmwaterbronnen, omgeven door weelderige natuur. Avonturiers kunnen kajakken op het idyllische meer, terwijl wandelliefhebbers de talrijke paden verkennen die door adembenemende landschappen slingeren. Voor een unieke culinaire ervaring is het mogelijk om de lokale stoofpot te proeven, die gekookt wordt in de grond door vulkanische warmte. Botanische tuinen bieden een serene ontsnapping met een diversiteit aan exotische planten en bloemen.

Tip! Bezoek de geothermische warmwaterbronnen en geniet van een traditionele Cozido das Caldeiras maaltijd.