Andere plaatsen & regio's
Oppervlakte 82 vierkante kilometer
Toerisme Gemiddeld
Klimaat 17°C tot 22°C

Porto Moniz

Porto Moniz, bekend om zijn natuurlijke lavazwembaden, is een pittoreske kustplaats op Madeira met adembenemende uitzichten en een serene sfeer.

Op vakantie? Bekijk nu de beste deals! Bekijk de beste deals
Regio

Over Porto Moniz

Gelegen aan de noordwestelijke kust, biedt deze charmante bestemming een unieke combinatie van natuurlijke zwembaden gevormd door vulkanisch gesteente, omgeven door de sprankelende Atlantische Oceaan. Bezoekers kunnen zich onderdompelen in het kristalheldere water en genieten van het adembenemende uitzicht op de ruige kliffen. Het plaatsje zelf straalt een serene sfeer uit met zijn pittoreske straatjes en gastvrije lokale bevolking. Naast zwemmen en zonnebaden, kunnen natuurliefhebbers de weelderige, groene paden verkennen die leiden naar spectaculaire watervallen en uitkijkpunten die een panoramisch uitzicht bieden over de omgeving. Deze bestemming is een paradijs voor wie op zoek is naar rust en natuurlijke schoonheid.

Bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden

Het natuurlijke zwembadcomplex van Porto Moniz, gelegen aan de noordwestkust van Madeira, biedt een unieke strandervaring met vulkanische rotsbaden gevuld door de oceaan.

Het Aquário da Madeira in Porto Moniz biedt een blik op de diverse zeeleven van Madeira.

Porto Moniz, bekend om zijn natuurlijke lavazwembaden, werd in 1533 gesticht en is vernoemd naar Francisco Moniz, een van de eerste kolonisten.

Het populairste restaurant in Porto Moniz dat typisch Portugese gerechten serveert, is vaak Cachalote, bekend om zijn verse zeevruchten en traditionele Madeiraanse keuken.

Een populair gerecht uit Porto Moniz is ‘Espetada’, gegrilde vleesspiezen van rundvlees op laurierstokken, vaak geserveerd met maïsbread en salade.

Reizen

Openbaar vervoer

In Porto Moniz, een pittoresk stadje gelegen op het eiland Madeira, is het openbaar vervoer beperkt tot regionale busdiensten. Deze bussen, geëxploiteerd door bedrijven zoals Rodoeste, verbinden Porto Moniz met andere belangrijke locaties op het eiland, waaronder de hoofdstad Funchal. De dienstregeling is niet erg frequent, dus het is aan te raden om vooraf de tijden te controleren. Voor bezoekers die de natuurlijke zwembaden en de ruige kustlijn willen verkennen, is het huren van een auto of het gebruik van taxi’s een populair alternatief.

Accommodaties

Accommodaties

Bekijk alle deals
Locatie

Locatie

Gelegen op het noordwestelijke puntje van een vulkanisch eiland in de Atlantische Oceaan, is deze locatie bekend om zijn natuurlijke zwembaden gevormd door lava. Het is een pittoresk dorp dat ooit afhankelijk was van de walvisvangst en landbouw, maar nu floreert door toerisme. De ruige kustlijn en het heldere water trekken bezoekers die op zoek zijn naar een unieke zwemervaring, terwijl de omliggende bergen en watervallen een paradijs zijn voor natuurliefhebbers en wandelaars.

Activiteiten

Activiteiten

In dit charmante kustplaatsje kun je genieten van natuurlijke lavabaden, een unieke zwemervaring in door vulkanen gevormde poelen. Avonturiers kunnen de ruige kustlijn verkennen via kajaktochten, terwijl wandelliefhebbers de verbluffende groene landschappen kunnen bewonderen op de vele wandelpaden. Het aquarium biedt een blik op het lokale zeeleven zonder nat te worden. Voor een culturele touch is het bezoeken van het levendige wetenschapscentrum, waar je meer leert over de lokale natuur, een must.

Tip! Ontdek natuurlijke lavazwembaden, geniet van walvisspotten en wandel langs de ruige kustlijn.

Reizen

Reizen in Porto Moniz

Alle reizen in Porto Moniz